2.1.135

Reden van no show kunnen opgeven.
Vanaf Cura versie 10.2.09 is het mogelijk een reden op te geven wanneer er bij een afspraak in de agenda gekozen wordt voor no show. Vanaf deze versie is het ook mogelijk om de reden vast te leggen vanuit de Zorgapp. LET OP: Wanneer gebruik gemaakt wordt van UNIT4 Cura 10.2.09 icm met de Zorgapp versie 2.1.123 of ouder is het niet mogelijk om een afspraak af te vinken met no show.

Weergave rapportages in rapportage overzicht
De weergave voor de rapportages is het rapportage overzicht is aangepast. Het is nu mogelijk om de details van de rapportages met 1 druk op de knop in te zien.

Verbeteringen

Online/offline check iOS
Op iOS heeft de Zorgapp pas na 60 seconde door dat de Zorgapp offline is. Dit kan ervoor zorgen dat er onverwachte meldingen worden getoond in de Zorgapp. Deze check is ingekort.

Single Sign On
Het is mogelijk om in combinatie met Unit4 Cura Single Sign On in te richten. In de Zorgapp versie 2.1.123 was het nog mogelijk om je account via de Zorgapp te ontkoppelen. Vanaf deze versie is dat niet meer mogelijk.

Bugfix

Tijdlijn

 • Binnen de tijdlijn worden de zorgplannen met 2 kolommen niet op de juiste wijze getoond. Dit is aangepast.
 • Het filter in de tijdlijn werkte niet correct. Dit is opgelost.

Onterecht aangevinkte cliënten
Wanneer er een afspraak gemaakt wordt met een cliënt en er zijn nog meer cliënten met dezelfde naam binnen de autorisatie van de medewerker worden ze allemaal aangevinkt als ik opnieuw op “Kies client druk”. Dit is opgelost.

Toevoegen reistijd
Bij het toevoegen van een reistijdafspraak aan de agenda wordt deze niet opgeslagen in de agenda. Dit is opgelost.

Vastleggen afspraak in de toekomst
Het vastleggen van een afspraak op de dag van morgen of verder is niet mogelijk. Er wordt een foutmelding getoond. Dit is opgelost.

Melding Cura is niet bereikbaar
De melding Cura is niet bereikbaar werd soms onterecht getoond. Dit is opgelost.

 

 

 

2.1.123

Single Sign On
Vanaf Cura versie 10.2.8 is er een nieuwe manier van authentiseren in de Zorgapp mogelijk. Dit zorgt er voor dat er vanaf nu met tokens gewerkt wordt. Waardoor het wijzigen en blokkeren van Cura accounts niet langer aan de orde is. Het inloggen in Cura Web en de Zorgapp zal gelijk zijn. In beide gevallen log je in met de Active Directory account.

Wanneer dit gewenst is, dit graag melden als wens bij zowel Unit4 als CareConnections support zodat wij contact met jullie kunnen opnemen.

Tijdlijn
Vanaf deze release is het mogelijk de nieuwe functionaliteit “tijdlijn” te gebruiken.

In de tijdlijn zijn op chronologische volgorde alle rapportages en metingen te lezen van jouw favoriete cliënten. Op deze manier kun je aan het begin van je dienst in één keer op een eenvoudige manier je inlezen.

Ysis

Heeft jouw organisatie de medische gegevens van de cliënt in Ysis staan en heb jij dit nodig tijdens je zorgmoment? Geen probleem, ook daar voorziet de Zorgapp jou in. Wij tonen namelijk gegevens vanuit Ysis in de Zorgapp, zodat jij niet in allemaal verschillende systemen hoeft in te loggen en te zoeken.

Meten is weten > CareConnections+
Nieuw bij CareConnections is dat wij dashboarding hebben voor onze klanten. Op het dashbord is het gebruik van de Zorgapp te monitoren. Wat is er zoal in te zien?

 • Hoeveel gebruikers werken er met de Zorgapp?
 • Hoeveel rapportages worden er gemaakt?
 • Hoeveel metingen worden er gemaakt?
 • Hoeveel afspraken worden er aangemaakt en afgevinkt?
 • Of juist verwijderd?

Naast bovenstaande is er nog veel meer dat wij meten. Omdat wij erin geloven dat meten weten is en je daarmee naar een hoger plan komt met elkaar.

Interesse?
Heb je interesse in één van de nieuwe functionaliteiten/ diensten, laat het weten via ons klantportaal door hierover een wens in te schieten, zodat wij contact met jou op kunnen nemen.

Verbeteringen

Design optimalisaties
Wij streven ernaar de Zorgapp steeds eenvoudiger te maken. Daarom meten wij hoe de zorgmedewerker de Zorgapp gebruikt. Op basis daarvan doen wij waar mogelijk design aanpassingen om het voor de gebruiker nog eenvoudiger te maken.

Bugfix

 • Volgordelijkheid domeinen kloppend maken aan Cura web
 • Meting eenheid kwam niet juist door, is opgelost
 • Dubbelingen in afspraken is opgelost. Er komt niet langer een dubbele afspraak onderaan je route te staan.
 • Verscheidene agenda issues opgelost.

2.1.84

Kilometerregistratie direct naar jouw database
Het is vanaf nu mogelijk om de gemaakte kilometers en je reistijd naar het daarvoor bestemde systeem te sturen. Wij slaan jullie gegevens op en sturen deze naar je door. Het bestand kan je vervolgens uploaden in je registratiesysteem.
Werk je met Profit van AFAS? Dan is er een rechtstreekse koppeling, en gaat het uploaden automatisch.

Woon-werkverkeer
Je woon-werkverkeer is nu automatisch te berekenen via Google Maps. In het instellingenmenu geef je eenmalig je eigen adres op. Op basis van dit adres berekenen wij de reistijd van en naar je eerste en laatste afspraak.

Nieuwe manier van authentiseren – geen account blokkade meer (10.2.8)
Unit4 komt met een nieuwe manier van authentiseren welke wij ook ondersteunen in de Zorgapp. Dit zorgt er voor dat er vanaf nu met tokens gewerkt wordt. Waardoor het wijzigen en blokkeren van Cura accounts niet langer aan de orde is. Het inloggen in Cura Web en de Zorgapp zal gelijk zijn. In beide gevallen log je in met de Active Directory account.
Wanneer dit gewenst is dit graag melden als wens bij zowel Unit4 als CareConnections support zodat wij contact met jullie kunnen opnemen.

Groepsagenda
De groepsagenda op basis van jouw favoriete cliënten kan je direct raadplegen in de Zorgapp. Bij elke afspraak zie je ook welke collega er verantwoordelijk is. Je weet dus direct wat er op het programma staat de hele dag, en waar je collega’s zijn.

Kilometers automatisch verwijderen
Reistijden die automatisch gegenereerd zijn kunnen wij op aanvraag verwijderen. De zorgmedewerker hoeft deze dan niet meer handmatig te verwijderen.

Verbeteringen

Rapportageveld past zich automatisch aan
Voer je via de Zorgapp een rapportage door met meerdere regels? Vanaf nu wordt de grootte van het veld automatisch aangepast, zodat je tekst goed leesbaar blijft.

Metingenterminologie wordt overgenomen
De terminologie van de metingen zoals deze in Cura staan, wordt nu correct overgenomen en komt op dezelfde wijze terug in de Zorgapp.

Volgordelijkheid van domeinen in Zorgplan wordt overgenomen
De volgordelijkheid van de domeinen zoals deze in Cura Web staan, wordt nu op de juiste manier overgenomen in de Zorgapp. Voorheen ging dit op alfabetische volgorde.

Diverse verbeteringen
Aan de hand van meldingen in ons meldingssysteem hebben we meerdere verbeteringen doorgevoerd. Nieuwsgierig welke precies? Neem contact op.

Gratis
Het is misschien overbodig om te zeggen, maar je betaalt geen extra kosten voor deze functionaliteiten. Alles wat wij ontwikkelen zit in de standaardlicentieprijs. Je gaat nooit opeens meer betalen.

Heb je vragen of wil je weten hoe de functionaliteiten precies werken? Neem contact op via ons klantportal.
We helpen je graag verder!

Bugfix

Mobile Device Management overlay
De activatiecode was zichtbaar voor zorgmedewerkers. Nu is dit niet meer het geval.

‘Drie puntjes’ achter de afspraak werken niet
Het kon voorkomen dat de ‘drie puntjes’ achter de afspraak niet werkten.. Dit is opgelost.

Dubbeling metingen opgelost
Vanaf deze versie worden metingen niet langer verdubbeld na het verversen van informatie in de Zorgapp. Dit is in samenwerking met Unit4 verholpen.

Zoeken in Zorgplan
In het Zorgplan is het weer mogelijk om op alle woorden en zinnen te zoeken.

Kenmerken komen juist terug (10.2.08.40)
Het toevoegen van een kenmerk bij rapportage komt weer juist terug in de Zorgapp.

2.1.26

nedap_logo_no_payoff

NEDAP koppeling
Doordat de Zorgapp systeemonafhankelijk is opgebouwd, kunnen wij verschillende bronsystemen ontsluiten. Wanneer jullie dus een nieuw ECD implementeren, blijft de zorgmedewerker voor zijn of haargevoel met dezelfde app werken. Naast ECD-bronsystemen geldt dit ook voor andere onderliggende bronsystemen. Hierbij kun je denken aan roostersystemen, medicatiesystemen, planningsystemen etc.

Werken jullie naast NEDAP ook met AFAS Profit, waarin de zorgmedewerker de kilometers moet verantwoorden? Dan kunnen jullie de zorgmedewerkers heel blij maken. Zij kunnen namelijk in één app, zowel de administratie rondom de cliënt in NEDAP als de kilometers in AFAS verwerken.

Mogelijk binnen NEDAP:

 • Cliënten inzien
 • NAW-gegevens inzien
 • Agenda inzien
 • Afspraak aanmaken
 • Afspraken wijzigen
 • Afspraken verwijderen
 • Zorgplan inzien
 • Rapporteren op zorgplan
 • Rapporteren algemeen

Onbeperkt voor- en achteruit kijken in agenda
In de nieuwe release is het mogelijk om oneindig terug en vooruit te kijken in je medewerker agenda. Door op het pijltje (naar beneden) achter “vandaag” te klikken, verschijnt een agenda per maand. Hierin is de dag van vandaag weergegeven met een rondje in de organisatiekleur. De geselecteerde dag wordt weergeven met een zwart rondje.

Wanneer je op het agenda icoon links klikt, ga je standaard weer terug naar de dag van vandaag.

Melding in agenda bij afvinken afspraak middenin de agenda
Vanuit de praktijk hebben wij ervaren dat het vaak voorkomt dat een zorgmedewerker afspraken afvinkt, die middenin de agenda staan, zonder dat eerdere afspraken een status hebben gekregen. Hierdoor wordt de afgevinkte afspraak bovenaan gezet en de overige geplande afspraken aansluitend daaraan gepland. Hierdoor wijzigt de volgorde van de agenda, zonder dat een zorgmedewerker dit altijd zo bedoeld heeft.

Vanaf deze release krijg je een melding met de vraag of je zeker weet dat de afspraak middenin de agenda afgevinkt dient te worden.

Verbeteringen

Rapportageveld groter
Op het moment dat je een rapportage maakt die langer is dan het standaardveld, past het veld zich aan. Hierdoor blijft de context van de rapportage goed zichtbaar.

Bugfix

Pijltjes bij agenda reageren weer goed
Middels de pijltjes in de agenda naar gisteren of morgen gaan, werkt weer goed.

Streefscore rapportage
Je kunt nu een rapportage maken op een streefscore, zonder dat er daadwerkelijk een score wordt gedaan. Er wordt niet langer een standaard score van 1 meegegeven.

2.1

nedap_logo_no_payoff

NEDAP koppeling
Doordat de Zorgapp systeemonafhankelijk is opgebouwd, kunnen wij verschillende bronsystemen ontsluiten. Wanneer jullie dus een nieuw ECD implementeren, blijft de zorgmedewerker voor zijn of haargevoel met dezelfde app werken. Naast ECD-bronsystemen geldt dit ook voor andere onderliggende bronsystemen. Hierbij kun je denken aan roostersystemen, medicatiesystemen, planningsystemen etc.

Werken jullie naast NEDAP ook met AFAS Profit, waarin de zorgmedewerker de kilometers moet verantwoorden? Dan kunnen jullie de zorgmedewerkers heel blij maken. Zij kunnen namelijk in één app, zowel de administratie rondom de cliënt in NEDAP als de kilometers in AFAS verwerken.

Mogelijk binnen NEDAP:

 • Cliënten inzien
 • NAW-gegevens inzien
 • Agenda inzien
 • Afspraak aanmaken
 • Afspraken wijzigen
 • Afspraken verwijderen
 • Zorgplan inzien
 • Rapporteren op zorgplan
 • Rapporteren algemeen

Onbeperkt voor- en achteruit kijken in agenda
In de nieuwe release is het mogelijk om oneindig terug en vooruit te kijken in je medewerker agenda. Door op het pijltje (naar beneden) achter “vandaag” te klikken, verschijnt een agenda per maand. Hierin is de dag van vandaag weergegeven met een rondje in de organisatiekleur. De geselecteerde dag wordt weergeven met een zwart rondje.

Wanneer je op het agenda icoon links klikt, ga je standaard weer terug naar de dag van vandaag.

Melding in agenda bij afvinken afspraak middenin de agenda
Vanuit de praktijk hebben wij ervaren dat het vaak voorkomt dat een zorgmedewerker afspraken afvinkt, die middenin de agenda staan, zonder dat eerdere afspraken een status hebben gekregen. Hierdoor wordt de afgevinkte afspraak bovenaan gezet en de overige geplande afspraken aansluitend daaraan gepland. Hierdoor wijzigt de volgorde van de agenda, zonder dat een zorgmedewerker dit altijd zo bedoeld heeft.

Vanaf deze release krijg je een melding met de vraag of je zeker weet dat de afspraak middenin de agenda afgevinkt dient te worden.

Verbeteringen

Rapportageveld groter
Op het moment dat je een rapportage maakt die langer is dan het standaardveld, past het veld zich aan. Hierdoor blijft de context van de rapportage goed zichtbaar.

Bugfix

Pijltjes bij agenda reageren weer goed
Middels de pijltjes in de agenda naar gisteren of morgen gaan, werkt weer goed.

Streefscore rapportage
Je kunt nu een rapportage maken op een streefscore, zonder dat er daadwerkelijk een score wordt gedaan. Er wordt niet langer een standaard score van 1 meegegeven.

Pushen van de activatiecode via Mobile Device Management (MDM)
Vanaf nu is het mogelijk de activatiecode mee te pushen via het MDM, mits het MDM in de volgende link weergeven staat: https://www.appconfig.org/members/
Gebruik je een ander MDM, laat het ons dan weten, zodat wij hier -indien mogelijk- aanpassingen voor kunnen doen.

Verbeterde welkomstboodschap – Zie schermafbeelding hieronder
De welkomstboodschap is duidelijker en vriendelijker geworden en neemt de gebruiker mee aan de hand. Zo kan de Zorgapp de juiste informatie uit het systeem halen en ook weer de juiste informatie verwerken in de onderliggende systemen.

Koppeling met AFAS Profit
Hierdoor is het mogelijk reistijden, via de Zorgapp, te declareren naar AFAS Profit.

Het tonen van de toelichting bij een afspraak
Middels de informatieknop (i) bij een afspraak wordt de toelichting bij een afspraak getoond.

afas-sw-logo-pms_293-pms_193-zonder-achtergrond

Verbeteringen

Namen van cliënten nu altijd zichtbaar
Het design van de Zorgapp hebben we zo aangepast dat de naam van de cliënt, ongeacht hoe lang deze is, altijd getoond wordt.

De notificaties in de app zijn geoptimaliseerd
Wanneer je een notificatie krijgt in de app, wordt dit per onderdeel getoond. Hierdoor is het duidelijk op welk onderdeel van de app de notificatie betrekking heeft.

Performance verbeteringen
Wij streven er altijd naar om waar mogelijk de snelheid van de Zorgapp te verbeteren. Ook in deze release zijn we hierin weer geslaagd.

Bugs

Pincode wijzigen weer mogelijk
Het is weer mogelijk je pincode aan te passen via het instellingenmenu in de Zorgapp.

Meting met komma maken mogelijk
Het maken van een meting met waarde achter de komma is mogelijk.

Leeftijd juist tonen
We berekenen nu de leeftijd op de dag nauwkeurig, daar waar we dit eerder op het jaar afrondden.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken