2.1.145

Weergave rapportages in rapportage overzicht
De weergave voor de rapportages is het rapportage overzicht is aangepast. Het is nu mogelijk om de details van de rapportages met 1 druk op de knop in te zien.

Verbeteringen

Online/offline check iOS
Op iOS heeft de Zorgapp pas na 60 seconde door dat de Zorgapp offline is. Dit kan ervoor zorgen dat er onverwachte meldingen worden getoond in de Zorgapp. Deze check is ingekort.

Bugfix

Tijdlijn

 • Binnen de tijdlijn worden de zorgplannen met 2 kolommen niet op de juiste wijze getoond. Dit is aangepast.
 • Het filter in de tijdlijn werkte niet correct. Dit is opgelost.

Onterecht aangevinkte cliënten
Wanneer er een afspraak gemaakt wordt met een cliënt en er zijn nog meer cliënten met dezelfde naam binnen de autorisatie van de medewerker worden ze allemaal aangevinkt als ik opnieuw op “Kies client druk”. Dit is opgelost.

Geen product bij maken cliëntafspraak
Wanneer er een afspraak gemaakt wordt met een cliënt en er zijn nog meer cliënten met dezelfde naam binnen de autorisatie van de medewerker worden ze allemaal aangevinkt als ik opnieuw op “Kies client druk”. Dit is opgelost.

Bij starten Zorgapp opnieuw koppeling maken met Plancare
Tijdens het opstarten van de Zorgapp moeten gebruikers opnieuw hun Plancare gegevens ingeven in de Zorgapp en deze opnieuw koppel. Dit is opgelost.

 

2.1.123

Meerdere type afspraken toegevoegd
Het is mogelijk om verschillende type afspraken aan te maken in de groepsagenda.

 • Op basis van GRZ 
 • Op basis van PCD 
 • Op basis van algemeen
 • Op basis van doelen
 • Op basis van zorgafspraken
 • Op basis van actie uit werkplan


Tijdlijn
Vanaf deze release is het mogelijk de nieuwe functionaliteit “tijdlijn” te gebruiken.
In de tijdlijn zijn op chronologische volgorde alle rapportages en metingen te lezen van jouw favoriete cliënten. Op deze manier kun je aan het begin van je dienst in één keer op een eenvoudige manier je inlezen.

Medimo
Naast het ECD ontsluiten wij meerdere systemen. Wij ondersteunen de zorgmedewerker namelijk in de volledige workflow. Het is vanaf nu ook mogelijk de digitale aftekenlijst in te zien in de Zorgapp, welke vanuit Medimo komt.

Ysis
Heeft jouw organisatie de medische gegevens van de cliënt in Ysis staan en heb jij dit nodig tijdens je zorgmoment? Geen probleem, ook daar voorziet de Zorgapp jou in. Wij tonen namelijk gegevens vanuit Ysis in de Zorgapp, zodat jij niet in allemaal verschillende systemen hoeft in te loggen en te zoeken.

Meten is weten > CareConnections+
Nieuw bij CareConnections is dat wij dashboarding hebben voor onze klanten. Op het dashbord is het gebruik van de Zorgapp te monitoren. Wat is er zoal in te zien?

 • Hoeveel gebruikers werken er met de Zorgapp?
 • Hoeveel rapportages worden er gemaakt?
 • Hoeveel metingen worden er gemaakt?
 • Hoeveel afspraken worden er aangemaakt en afgevinkt?
 • Of juist verwijderd?

Naast bovenstaande is er nog veel meer dat wij meten. Omdat wij erin geloven dat meten weten is en je daarmee naar een hoger plan komt met elkaar.

Interesse?
Heb je interesse in één van de nieuwe functionaliteiten/ diensten, laat het weten via ons klantportaal door hierover een wens in te schieten, zodat wij contact met jou op kunnen nemen.

Verbeteringen

Design optimalisaties
Wij streven ernaar de Zorgapp steeds eenvoudiger te maken. Daarom meten wij hoe de zorgmedewerker de Zorgapp gebruikt. Op basis daarvan doen wij waar mogelijk design aanpassingen om het voor de gebruiker nog eenvoudiger te maken.

Bugfix

Verscheidene agenda issues opgelost

2.1.84

Kilometerregistratie direct naar jouw database
Het is vanaf nu mogelijk om de gemaakte kilometers en je reistijd naar de daarvoor bestemde software te sturen. Wij slaan jullie gegevens op en sturen deze naar je door. Het bestand kan je vervolgens uploaden in je registratiesysteem.
Werk je met Profit van AFAS? Dan is er een rechtstreekse koppeling, en gaat het uploaden automatisch.

Cliëntrapport: uitputting van uren
Het rapport ‘uitputting van uren’ dat in PlanCare is aangemaakt, is nu ook te zien in de Zorgapp. De zorgmedewerker ziet in de app direct hoeveel uren zorg er bij een cliënt zijn verleend en hoeveel hij er nog mag leveren.

Documenten inzien
Documenten die in PlanCare zijn aangemaakt haal je vanaf nu ook op in de Zorgapp. Je moet hiervoor wel een internetverbinding hebben. Op die manier kunnen wij de snelheid van de app blijven garanderen.

Foto van de cliënt
Zodra er een foto van de cliënt in PlanCare2 staat, is deze ook zichtbaar in de Zorgapp. Waar nu een avatar staat van een man of vrouw komt de foto van de betreffende cliënt te staan. Op deze manier open je nog makkelijker de juiste cliëntinformatie.

Reanimatie- en allergie informatie
Door op het reanimatie- of allergie icoon te drukken zie je direct de eventueel extra informatie over allergieën of wat het protocol voorschrijft rondom reanimatie. Ook zie je direct alle medische gegevens. Deze informatie is alleen zichtbaar als het in PlanCare ingevuld is.

Metingen: sonde, diabetes en katheter
Naast de huidige metingen zijn er drie nieuwe metingen toegevoegd:

 • sonde
 • diabetes
 • katheter

Op deze manier wordt de zorgmedewerker nog beter uitgerust tijdens zijn dagelijkse werkzaamheden.

Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen ADL-kaart
De ADL kaart uit PlanCare is ook in de Zorgapp zichtbaar. De ADL-kaart is alleen beschikbaar in leesfunctie. Wijzigingen doorvoeren in de kaart moeten via PlanCare.

Protocollen
Als er protocollen van toepassing zijn voor jouw cliënt zijn die direct inzichtelijk in de Zorgapp.

Algemene afspraken en aandachtspunten
Algemene afspraken en aandachtspunten hebben we inzichtelijk gemaakt bij de cliënt. Met de juiste autorisatie rapporteer je ook op afspraken en aandachtspunten in de Zorgapp.

Verbeteringen

Rapportageveld past zich automatisch aan
Voer je via de Zorgapp een rapportage door met meerdere regels? Vanaf nu wordt de grootte van het veld automatisch aangepast, zodat je tekst goed leesbaar blijft.

Toelichting tonen bij afspraak
In de nieuwe versie van de Zorgapp is het mogelijk de toelichting bij een afspraak in te zien. Zo heeft de zorgmedewerker alle informatie van die bewuste afspraak bij de hand.

Diverse verbeteringen
Aan de hand van meldingen in ons meldingssysteem hebben we meerdere verbeteringen doorgevoerd. Nieuwsgierig welke precies? Neem contact op (link).

Dag afsluiten pas mogelijk na synchroniseren items
Vanaf nu is het pas mogelijk je dag af te sluiten nadat alle items naar Plancare zijn gesynchroniseerd. Dit zorgt er voor dat je er van uit kunt gaan dat altijd alle afspraken die je hebt afgevinkt ook daadwerkelijk in Plancare staan.

Gratis
Het is misschien overbodig om te zeggen, maar we brengen geen extra kosten voor deze functionaliteiten in rekening. Alles wat wij ontwikkelen zit in de standaardlicentieprijs. Je gaat nooit opeens meer betalen.

Heb je vragen of wil je weten hoe de functionaliteiten precies werken? Neem contact op via ons klantportal
We helpen je graag verder!

Bugfix

Mobile Device Management overlay
De activatiecode was zichtbaar voor zorgmedewerkers. Nu is dit niet meer het geval.

‘Drie puntjes’ achter de afspraak werken niet
Het kon voorkomen dat de ‘drie puntjes achter de afspraak’ niet werkten. Dit is opgelost.

1 minuut extra bij de afspraak
Er wordt niet meer automatisch 1 minuut extra tijd geschreven, na het wijzigen van je afspraak. De reistijd wordt dus weer goed berekend.

Na opslaan rapportage wordt het onderwerp vastgehouden
Het laatst ingevoerde onderwerp bij het maken van een algemene rapportage wordt niet meer vastgehouden, maar verwijderd na het sluiten of opslaan van de rapportage.

Doelen in concept of historisch niet langer getoond
Wanneer doelen in concept staan of historisch zijn worden deze niet langer in de Zorgapp getoond.

2.1.26

nedap_logo_no_payoff

NEDAP koppeling
Doordat de Zorgapp systeemonafhankelijk is opgebouwd, kunnen wij verschillende bronsystemen ontsluiten. Wanneer jullie dus een nieuw ECD implementeren, blijft de zorgmedewerker voor zijn of haargevoel met dezelfde app werken. Naast ECD-bronsystemen geldt dit ook voor andere onderliggende bronsystemen. Hierbij kun je denken aan roostersystemen, medicatiesystemen, planningsystemen etc.

Werken jullie naast NEDAP ook met AFAS Profit, waarin de zorgmedewerker de kilometers moet verantwoorden? Dan kunnen jullie de zorgmedewerkers heel blij maken. Zij kunnen namelijk in één app, zowel de administratie rondom de cliënt in NEDAP als de kilometers in AFAS verwerken.

Mogelijk binnen NEDAP:

 • Cliënten inzien
 • NAW-gegevens inzien
 • Agenda inzien
 • Afspraak aanmaken
 • Afspraken wijzigen
 • Afspraken verwijderen
 • Zorgplan inzien
 • Rapporteren op zorgplan
 • Rapporteren algemeen

Vragenlijst (formulieren)
Het is mogelijk specifieke formulieren vanuit Plancare2 als vragenlijst te tonen.

Teamagenda
je kunt nu de Teamagenda inzien en afspraken toevoegen en wijzigen.

Onbeperkt voor- en achteruit kijken in agenda
In de nieuwe release is het mogelijk om oneindig terug en vooruit te kijken in je medewerker agenda. Door op het pijltje (naar beneden) achter “vandaag” te klikken, verschijnt een agenda per maand. Hierin is de dag van vandaag weergegeven met een rondje in de organisatiekleur. De geselecteerde dag wordt weergeven met een zwart rondje.

Wanneer je op het agenda icoon links klikt, ga je standaard weer terug naar de dag van vandaag.

Risicokaart inzien
De risicokaart vanuit Plancare2 wordt getoond in de Zorgapp. Dit is terug te vinden onder het tabblad “overzicht”.

Melding in agenda bij afvinken afspraak middenin de agenda
Vanuit de praktijk hebben wij ervaren dat het vaak voorkomt dat een zorgmedewerker afspraken afvinkt, die middenin de agenda staan, zonder dat eerdere afspraken een status hebben gekregen. Hierdoor wordt de afgevinkte afspraak bovenaan gezet en de overige geplande afspraken aansluitend daaraan gepland. Hierdoor wijzigt de volgorde van de agenda, zonder dat een zorgmedewerker dit altijd zo bedoeld heeft.

Vanaf deze release krijg je een melding met de vraag of je zeker weet dat de afspraak middenin de agenda afgevinkt dient te worden.

Verbeteringen

Algemene afspraak meer informatie tonen
Waar voorheen enkel het onderwerp van de algemene afspraak getoond wordt, is nu ook de verdere toelichting zichtbaar in de Zorgapp.

Rapportageveld groter
Op het moment dat je een rapportage maakt die langer is dan het standaardveld, past het veld zich aan. Hierdoor blijft de context van de rapportage goed zichtbaar.

Bugfix

Pijltjes bij agenda reageren weer goed
Middels de pijltjes in de agenda naar gisteren of morgen gaan, werkt weer goed.

2.1

Pushen van de activatiecode via Mobile Device Management (MDM)
Vanaf nu is het mogelijk de activatiecode mee te pushen via het MDM, mits het MDM in de volgende link weergeven staat: https://www.appconfig.org/members/
Gebruik je een ander MDM, laat het ons dan weten, zodat wij hier -indien mogelijk- aanpassingen voor kunnen doen.

Verbeterde welkomstboodschap – Zie schermafbeelding hieronder
De welkomstboodschap is duidelijker en vriendelijker geworden en neemt de gebruiker mee aan de hand. Zo kan de Zorgapp de juiste informatie uit het systeem halen en ook weer de juiste informatie verwerken in de onderliggende systemen.

Rapporteren op algemene afspraken
Via de (+) knop kan je een rapportage maken op een algemene afspraak. Uiteraard moet de gebruiker hiervoor wel geautoriseerd zijn in Plancare.

Groepsagenda in de Zorgapp
Naast de medewerker-agenda tonen we nu ook de groepsagenda in de Zorgapp.

Afspraken toevoegen in groepsagenda – Zie schermafbeelding hieronder
Je kunt nu in de groepsagenda afspraken toevoegen vanuit de Zorgapp. Dit gaat om de volgende soorten afspraken:

 • Op basis van contract (GRZ)
 • Op basis van contract (PCD)
 • Medewerker afspraak
 • Afspraken uit groepsagenda toe-eigenen per zorgmedewerker

Verplaatsen van een afspraak in de groepsagenda
Zie schermafbeelding hieronder
Het is mogelijk om één of meerdere afspraken vanuit de groepsagenda naar de medewerker-agenda over te zetten.
Dit kan door op de drie puntjes achter een afspraak te drukken in de groepsagenda. Vervolgens druk je op het blauwe agenda icoon; de vraag komt in beeld of je die bewuste afspraak naar je medewerker-agenda wil overzetten. Als je dubbelklikt op het blauwe agenda icoon komt de vraag in beeld of je alle afspraken uit die bewuste groepsagenda in je medewerker-agenda wilt opnemen.

Rapporteren volgens de SOEP methodiek
In de app is het mogelijk volgens de SOEP-methodiek te rapporteren. (SOEP staat voor: Subjectief, Objectief,    Evaluatie en Plan.) Dit is per organisatie aan of uit te zetten.

Vragenlijsten tonen
Bij de functionaliteit “overzicht” kan je nu ook de vragenlijsten inzien.

De dag afsluiten op de dag van gister mogelijk
Een veelgehoorde wens om de dag van gisteren, vandaag af te sluiten, is gehonoreerd. Een medewerker hoeft dit dus niet langer op de dezelfde dag te doen.

Reistijden berekenen op de dag van gister mogelijk
Ook hier kan de dag van gisteren, vandaag afgesloten worden.

Reistijden die openen op moment van afvinken
Dit kan verholpen worden door achter de werksoort, bij reistijd, in Plancare [DR] of [WW] in te vullen. DR staat daarbij voor dienstreis en WW voor Woon-Werk en Werk-Woon.

Het tonen van de toelichting bij een afspraak
Middels de informatieknop (i) bij een afspraak wordt de toelichting bij een afspraak getoond.

Verbeteringen

Namen van cliënten nu altijd zichtbaar
Het design van de Zorgapp hebben we zo aangepast dat de naam van de cliënt, ongeacht hoe lang deze is, altijd getoond wordt.

De notificaties in de app zijn geoptimaliseerd
Wanneer je een notificatie krijgt in de app, wordt dit per onderdeel getoond. Hierdoor is het duidelijk op welk onderdeel van de app de notificatie betrekking heeft.

Performanceverbeteringen
Wij streven er altijd naar om waar mogelijk de snelheid van de Zorgapp te verbeteren. Ook in deze release zijn we hierin weer geslaagd.

Bugs

Dubbele reistijden
Het kwam in de Zorgapp wel eens voor dat reistijden dubbel terugkwamen. Dit is opgelost.

Ongewenste meldingen opgelost
Bij het voltooien van een afspraak, verschijnt niet langer een foutieve melding.

Leeftijd juist tonen
We berekenen nu de leeftijd op de dag nauwkeurig, daar waar we dit eerder op het jaar afrondden.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken